onsdag 22 september 2010

Jättegod kanelkaka



175 g smör
2 1/2 dl strösocker
2ägg
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
3 dl gräddfil
Fyllning:
1 dl strösocker
1msk kanel


Sätt ugnen på 175 g.Rör smör och socker krämigt.
Rör i äggen.Blanda de torra ingredienserna och rör ner omväxlade
med gräddfilen.Smörj och bröa en bakform med löstagbar kant.
Häll i hälften av smeten.Strö hälften av kanelsockret över smeten.
Häll i resten av smeten och strö över resten av kanelsockret.
Grädda i ca 45 min




Äppelkompott!

Ca 8 st äpplen
2 dl socker
2dl vatten
Lite pressad citron

Skala och skär ner äpplerna.
Blanda ner det andra,koka i hop!